Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0,00
Nog 70 voor GRATIS verzending
Categorieën

Waarom moeten we batterijen scheiden en wat is hun recyclingproces?

Nieuws en aankondigingen

Anna

Veel apparaten en lampen hebben batterijen nodig om te functioneren. Maar hoe kunt u ze weggooien als ze eenmaal dood zijn? En wat gebeurt er daarna met hen?

Batterijen zijn een noodzaak geworden

Uw huis staat vol met apparaten en objecten die batterijen nodig hebben om te functioneren. Als u denkt dat dit niet voor u geldt, bent u waarschijnlijk alledaagse voorwerpen vergeten, zoals een klok, een afstandsbediening voor uw tv of muziek installatie of speelgoed. Veel kleine draagbare lampen gebruiken ook batterijen. Deze lampen zijn praktisch, maar u moet altijd voldoende reservebatterijen bij de hand hebben om een lege meteen te kunnen vervangen om alles soepel te laten werken.


Waarom moet u gebruikte batterijen scheiden?

U heeft de batterijen vervangen. Wat moet u nu doen met de gebruikte batterijen? Gooi batterijen nooit in een bak met gemengd afval. Net als andere materialen moeten batterijen worden gescheiden. Daar zijn verschillende redenen voor. Allereerst om ons milieu te beschermen. Gooi u batterijen in een gemengde afvalcontainer, dan belanden ze op een stortplaats of in een afvalverbrandingsinstallatie. Beide gevallen leiden tot het vrijkomen van schadelijke stoffen, waaronder zware metalen. Die zijn verantwoordelijk voor de vervuiling van oppervlaktewater, grondwater maar ook voor de vervuiling van bodem en lucht. Een andere reden om lege batterijen te sorteren, is dat sommige bedrijven er metalen uit kunnen terugwinnen. Deze metalen krijgen een nieuwe bestemming, b.v. in metalen constructies, accumulatoren, lekbakken of afvalcontainers. Of ze vinden een nieuw leven in de vorm van een glaskeramische kookplaat, bestek, munten, sieraden of cosmetica. De benuttingsmogelijkheden zijn breed. Het is duidelijk dat het sorteren van batterijen veel zin heeft.

 

Recyclingproces

U vraagt zich misschien af wat er met de batterijen gebeurd die u scheidt. Hun reis begint ermee dat u ze in de juiste containers of dozen plaatst die voor dit doel zijn ontworpen. Gebruikte batterijen worden verder gesorteerd op basis van specifieke criteria.



Het recyclingproces zelf is vrij ingewikkeld. Ten eerste worden de batterijen gesorteerd op grootte, type en andere criteria. Vervolgens zijn er verschillende methoden voor hun verwerking. Elektrische vlamboogovens maken verschillende chemische reacties mogelijk die de benodigde materialen creëren. Een andere methode is het versnipperen en mengen met andere materialen om iets waardevols te krijgen. Het is ook mogelijk om er verschillende stoffen van te scheiden, zoals ijzer en mangaan.



Maar er zijn veel verschillende methoden en manieren om batterijen te recyclen, en ze zijn nogal gecompliceerd. Elke batterij kan op een andere manier worden verwerkt. Het belangrijkste om te onthouden is dat ze opnieuw kunnen worden gebruikt om materialen en het milieu te sparen en om hun oude onderdelen nieuw leven in te blazen. Dus waarom niet batterijen scheiden. Batterijen weggooien op plaatsen die voor dat doel zijn ontworpen, is een kleine moeite.

Artikel auteur:

Anna
Anna Spécialiste service client

Pavlina is niet alleen onze klantenservice specialist, maar ook een fan van moderne LED-verlichting. In haar artikelen zal ze u adviseren over hoe u de juiste verlichting kiest en energie kunt besparen. Ze geeft u ook handige tips mee over hoe uw huis en tuin perfect kunt verlichten.

Vragen?

Pavlina

Ik help u graag bij uw productkeuze en technische vragen.

00 31 20 24 10 915(Ma-Vr 07:00 - 16:30 uur)

Vraag ons

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Alle rechten voorbehouden. Verwerking van persoonsgegevens. i