Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0,00
Nog 70 voor GRATIS verzending
Categorieën

Zonnepanelen - veel gestelde vragen

Exterieur
Hij antwoordde:
AnnaAnna

Antwoord:

Zonnepanelen zijn de sleutel tot een zelfvoorzienend huishouden, zonder angst voor binnenkomende elektriciteitsrekeningen.

De zon was er al lang vóór ons, en zonder haar zouden wij nooit op onze planeet rondlopen. De zonnestralen zijn, behalve een bron van vitamine D, ook een bron van energie. Niet alleen voor ons, maar ook voor de dingen om ons heen. Samen met andere natuurlijke hulpbronnen, zoals wind, water, of aardwarmte, is zonne-energie een van de hernieuwbare bronnen (gezamenlijk groene stroom genoemd). Deze worden gekenmerkt door het feit dat zij zich op natuurlijke wijze in de loop van de tijd kunnen vernieuwen.

Het raakt ieder van ons. De wereld om ons heen brengt soms uitdagingen met zich mee. Eén daarvan is het vinden van manieren om onze woonlasten te verminderen. Wij zien dat het bedrag op de rekeningen toeneemt, maar kunnen wij er iets aan doen? Dat kunnen wij zeker. Zonne-energie is het antwoord dat u zoekt op de vraag hoe u er zeker van kunt zijn dat u niet meer betaalt dan u zou willen. Laten we eens kijken naar een kort overzicht van hoe zonnepanelen eigenlijk werken.


Solar panelen – hoe werken ze? 

Als wij  willen schrijven over hoe een zonnepaneel de zonnestralen ontvangt en ze omzet in elektriciteit, dan worden dit vele pagina's vol. Dus in ieder geval kort: zonnepanelen gebruiken de fotovoltaïsche methode. Die werkt met de directe omzetting van zonnestraling in gelijkstroom. De bemiddelaar van dit verschijnsel zijn fotovoltaïsche cellen, die samen een eenheid vormen - een fotovoltaïsch (zonne-) paneel. Is het nog steeds niet gemakkelijk? Dat is het niet. Het bewijs is waarschijnlijk dat Albert Einstein zelf in 1905 de Nobelprijs voor Natuurkunde gewonnen heeft voor zijn verklaring van het foto-elektrisch effect. Het voordeel voor ons is dat Einstein al het ingewikkelde voor zijn rekening nam. En wij kunnen het makkelijke deel doen, namelijk het juiste zonnepaneel kiezen. Het gebruik van zonnepanelen voor thuis is echt gemakkelijk. Laten we het nu meer hebben over waarom zonnepanelen de moeite waard zijn om te kopen.

Kopen, plaatsen, verlichten

Wij hebben al gezegd dat de aanschaf van zonnepanelen financieel voordelig is. Maar wat betekent dat in de praktijk? De aankoop van één fotovoltaïsch paneel kost ongeveer een paar honderd euro. Maar hoeveel hebt u er nodig om u in uw huis volledig van dienst te zijn? Dat hangt natuurlijk af van de grootte van uw huis. Gemiddeld zouden ongeveer twaalf tot twintig panelen voldoende moeten zijn. Het totale investeringsbedrag varieert dus van honderd- tot tweehonderdduizend. Maar: het rendement is supersnel. De eenvoudige vergelijking gaat op - u besteedt honderden euro's per jaar aan elektriciteit zonder zonnepanelen (de kosten van zonne-energie zijn vele malen lager), dus u hebt al het geld in een paar jaar terug. Ook de overheid biedt haar hulp aan voor de aanschaf voor zonnepanelen. Hier wordt helaas geen subsidie meer voor gegeven, maar hoe en wat er wel te besparen valt kunt u allemaal lezen op de website van de Rijksoverheid

Niet alleen geld speelt een rol. Zonne-energie is ook zeer milieuvriendelijk. Alleen al omdat er, naast de panelen, alleen de zon voor nodig is. Als u zonne-energie voor uw huis gebruikt, bent u, op een goede manier, niet meer afhankelijk van de toevoer van elektriciteit uit het net. U zult dus niet op uw nagels hoeven bijten over stijgende prijzen en u zult geen last hebben van stroomonderbrekingen.

Hebben wij u er al van overtuigd dat de aanschaf van zonnepanelen de moeite waard is? Zo ja, klik dan op ons ruime aanbod van zonnepanelen, met details over het gebruik ervan, en voeg ze aan uw winkelwagen toe. Voor sommige ervan bieden wij ook een kwantumkorting aan - hoe meer u koopt, hoe minder u betaalt voor één paneel. Heeft u ze al? Dan hoeft u ze alleen maar op een geschikte plaats te zetten. Omdat u direct zonlicht nodig hebt, is het dak van uw huis de meest geschikte oplossing. Meer bepaald de kant die naar het zuiden gericht is, idealiter met een helling van 25-38 graden. Maar het dak op het zuidoosten of zuidwesten is ook geen probleem. Wij raden u aan de noordkant te vermijden, want die krijgt niet genoeg zonlicht. Klaar. Nu hoeft u alleen nog maar te genieten van de eerste stralen van een lamp van uw huiscentrale. 



Artikel auteur:

Anna
Anna Spécialiste service client

Pavlina is niet alleen onze klantenservice specialist, maar ook een fan van moderne LED-verlichting. In haar artikelen zal ze u adviseren over hoe u de juiste verlichting kiest en energie kunt besparen. Ze geeft u ook handige tips mee over hoe uw huis en tuin perfect kunt verlichten.

Vragen?

Pavlina

Ik help u graag bij uw productkeuze en technische vragen.

00 31 20 24 10 915(Ma-Vr 07:00 - 16:30 uur)

Vraag ons

Copyright © 1994 - 2024 Donoci s.r.o. Alle rechten voorbehouden. Verwerking van persoonsgegevens. i